lunes, 20 de septiembre de 2010

2.- CONSUM ENERGÈTIC EN LA TRANSFORMACIÓ DEL PRODUCTE


  A l’hora d’escollir  els material  que utilitzarem en la construcció de nous edificis dins el marc de la sostenibilitat  haurem de tenir  present el consum energètic  emprat en la transformació de les primeres matèries com a punt de partida.
En aquest sentit  la fusta te un lloc preferent  dins l’ escala de materials am poc consum energètic ja  que la seva transformació es molt econòmica  si la comparem  amb altres primeres matèries.

 
Aquest anàlisis  comporta com a  conseqüència in mediata  que els abocaments de CO2 son mínims en el cas de la fusta , representen d’ entrada un valor absolut a l’ atmosfera.
En conseqüència una decisió mes a favor  dels corts de Kioto donat  que Espanya te com a principal objectiu complir-los.

Un altre dels aspectes importants esta relacionat amb el grau  d’ aïllament  que aporta la fusta al conjunt  dels edificis, aquest aspecte es molt important en el nostre projecte ja  que aconseguir un bon  valor d’ aïllament  equival a estalvi en la vida útil del edifici  en condicionar  l’ interior al entorn dels 22 ºC.
Per aquest motiu  els  requisits  demanats  per el CTE han de ser  superats  en escreix  sobre el mapa climàtic.
La vida útil del edifici a 25 anys  vista ens marcarà  dons no sols un consum energètic  negatiu  respecte del CO2 permès en els corts  de Kioto.


No hay comentarios: