jueves, 2 de septiembre de 2010

7.- CRITERIS DE SELECCIÓ DELS SUBPRODUCTES AMB COMPONENTS QUÍMICS


Els material com la fusta en el seu estat natural  difícilment conté cap producte químic  nociu per al cos humà, tot  i que algunes fustes tropicals poden ocasionar mitjançant l' abrasió  continuada efectes de irritació  de les mucoses o dels cornes dels ulls  dels operaris  que les treballen .
Les especies de Pi Insignis peninsulars  no manifesten cap d' aquestes afectacions al organisme humà malgrat en el Procés de transformació els operaris  hauran de protegir-se tal i com indiquen les normes de seguretat e higiene en el treball.

Els subproductes com els aglomerats  emprats per a la fabricació de panell Sandwich han de certificar l' absència de formaldehids en les coles que els conformen.

Els vernissos que conformen base a l' aigua son  els mes adequats per als acabats en les  fustes donat que la seva aplicació representa un rics  mínim en la transformació dels productes i esvaïxen els efectes nocius que comporten la majoria dels dissolvents actualment NO EMPRATS de manera majoritària.

Un altre aspecte important  es l' absència de productes químics  directament contaminants per a la capa d' ozó  com poden ser :
- Ventejat  de gasos  de refrigeració.
- Emprant extintors amb halons
- Emprat d' aerosols  amb CFC.


http://www.cedria.es/verTexto.asp?pIdioma=CAT&Opcion=MedioAmbiente

No hay comentarios: